Amarone della Valpolicella 2016, Pieropan

4848.00 грн.

Вино Amarone della Valpolicella 2016, Pieropan демонструє виразний характер та потенціал до витримки.
Під час вініфікації виноград пресують та відокремлюють від гребенів. Сусло ферментують при температурі 23-24 °C протягом тридцяти днів з регулярним ремонтажем і щоденним піжажем. Вино витримують у 500-літрових барелях протягом 36 місяців та року у пляшці до надходження у продаж. Amarone della Valpolicella виробляється з винограду ділянок Челлоре д'Іллазі на пагорбах Гарсон з південною експозицією та крейдяними, глинистими ґрунтами на висоті 350-500 метрів над рівнем моря. Виноробня була заснована в 1880 в центрі зони виробництва Соаве. На виноградниках зустрічаються переважно традиційні для регіону сорти. Лози висаджені на терасах, які забезпечують відмінну експозицію та дозволяють отримувати ягоди оптимальної зрілості. Багаті ґрунти дають вину приємну мінеральність та відмінну структуру. Господарство рухається шляхом повного переходу на органічне землеробство, що відображає глибоку повагу до місцевого терруару та навколишнього середовища.
Смак вина потужний, багатий, складний і концентрований, але водночас структурований, збалансований та елегантний, зі свіжим фруктовим післясмаком. Аромат виразний, насичений, з нотами чорної вишні, ожини та слив.
Вино Amarone della Valpolicella 2016, Pieropan подають до страв із дичини, із запеченим або приготовленим на грилі м'ясом, витриманими сирами. Температура подачі 16-18 °C.

АРТИКУЛ:
53408
ТИП:
Червоне
ЄМКІСТЬ:
1.500 л.
ВИРОБНИК:
Pieropan
КРАЇНА:
Італія
РЕГІОН:
Венето
СОРТ ВИНОГРАДУ:
Корвіна, Рондінелла
ЦУКОР:
Сухе
КЛАСИФІКАЦІЯ:
DOCG
ВІНТАЖ:
2016
КАТЕГОРІЯ:
Вино