Амаретто, Joseph Cartron
Жозеф Картрон заснував одноіменну компанію далекого 1882 року у самому серці Бургундії — у Нюї-Сен-Жорж. Сьогодні створені ним лікери цінуються у всьому світі та застосовуються в таких іменитих закладах як паризька готель Ritz, канський Le Majestic, монакський LOEWS, лондонський ресторан Nobu або сіднейський Water Bar. Назва лікеру італійського походження Amaretto виявилася від слова "amaro" - з італійського "гіркий". У букеті лікеру досить наполегливі тони гіркого миндалю, але аромат характеризується свіжістю, виявляється квітковими відтінками апельсинового цвітіння та липи. Смак м`який, наявність цукру забезпечує структуру, в післясмаку приємна гіркота миндалю. Цей традиційний лікер має гіркоту зеленого миндалю та чудовий смак, чудовий для створення коктейлів, як дижестив або при приготуванні десертів.