Блу Мюс, The Grinder
Блю Мюс виготовляють із винограду, вирощеного в Свартланді, який має яскравий аромат. Урожай збирають наприкінці лютого в ступені повної зрілості.Після попереднього охолодження грона очищаються від гребенів, дробляться і проходять холодну мацерацію разом із виноградною шкіркою протягом трьох днів.Ферментацію проводять за 26 °С із регулярним пробиттям шапки сусла. Дозрівання напою протягом 10 місяців здійснюється в невеликих бочках із французького дуба.
Виноробний шлях давніх друзів і партнерів Йохана дю Туа та Олівера Кірстена почався 2004 року, коли вони заснували свій перший винний завод The Juno Wine Company. Друге підприємство - The Grape Grinder - було відкрито 2010 року з єдиною метою: створювати чудові вина, орієнтовані на споживача і гідні нагород фахівців. За останні 13 років друзі налагодили контакти з власниками найкращих виноградників Західного Кейпа, щоб отримувати найцінніший виноград для виготовлення своїх напоїв. Їхній вибір партнерів завжди ґрунтувався на важливості соціальної відповідальності, стійкій праці та сільськогосподарських методах. Це призвело до створення серії вин, які отримали численні нагороди за органолептичні характеристики та пакування.