Cabernet Sauvignon Leon de Tarapaca, Tarapacа
Чилі вже давно зарекомендувала себе як виноробна країна! Звичайно, причин для цього фактора достатньо, але ми хотіли б звернути Вашу увагу на одну з них – це нестандартний смак вже стандартних сортів винограду, як, наприклад, Каберне Совіньйон. Навіть такий знаменитий сорт, що, здавалося б, вивчений з усіх боків, зовсім інакше постає перед нами, будучи виробленим на сонячних чилійських пагорбах. Чилійський варіант завжди буде більш інтенсивним і яскравим, наповненим вираженими ягідно-фруктовими тонами, і на завершення огранований оксамитовою терпкістю. Нестандартний у Чилі навіть період збирання винограду, він триває між першим та останнім тижнем квітня. Що стосується родзинок від виробника Tarapaca, то 40% вина витримується в дубових бочках, після купажується зі звичайним, розливається і в пляшках ще 4 місяці «заспокоюється», подібна особливість насичує вино легкими дерев'яними відтінками, а також робить вино більш структурованим та терпким.
Смак вина повнотілий, виражений, терпкий і водночас збалансований. Має досить складний фруктовий смак з гарною танінністю (терпкістю) та приємним, але потужним післясмаком – наслідок додаткової витримки в дубовій бочці.
Аромат важкий, складний, з фруктовими тонами та нотами ванілі, дуба та спецій. Ожина, стиглі червоні фрукти, темна вишня та фруктовий джем, а також легкий нюанс кави. Колір вина рубіново-червоний.
Вино чудово поєднується практично з будь-яким варіантом м'ясної страви, ролі не відіграє навіть спосіб приготування, м'ясо може бути тушкованим, на пару, смаженим на багатті, млосне і звичайно стейки! Добре поєднується з диким птахом, кроликом, також напівтвердими та твердими сирами.