Lagavulin (16 років, кор., 43%)
Lagavulin 16 YO - односолодовий віскі острова Айла, що став класичним, еталонним острівним напоєм. При виробництві напою дотримані традиційні, майже ремісничі методики: добірний ячмінь просушується торф'яним димом, а процес дистиляції протікає вкрай повільно. Відмінних рис Лагавулін 16 років надає вода, яка використовується при перегонці. Вона має характерний смак завдяки високому вмісту мінеральних речовин. Дозрівання напою проходить в американських дубових бочках, раніше зберігали бурбон, 16 років. Тривале дозрівання надає Lagavulin 16 років цікавою сухості і димної солодощі. Торф'яні болота і морське повітря насичують витримується напій неперевершеною смакової і ароматичною гамою, яка властива цій оригінальному і запам'ятовується віскі. На рахунку Лагавулін 16 років 9 золотих медалей «Міжнародного змагання міцних напоїв».