Villa Antinori Rosso Toscana, Marchesi Antinori
Villa Antinori Rosso Toscana - це вино червоно-рубінового кольору з насиченим вишневим ароматом, нотами м'яти і шоколаду. Смак напою фруктово-пряний, з нотами соковитої чорної смородини, чорниці, фіалки, сливи і лакриці, з бархатистими м'якими танінами. Має багатий післясмак.
Виноград для цього вина вирощується на плантаціях компанії Marchese Antinori, провідного італійського виробника, які розташовані в мікрозоні Chianti Classico, на висоті 200-600 метрів над рівнем моря. Після ручної збірки виноград проходить первинну обробку і його пропускають через делікатний прес, після чого ферментують в баках з нержавіючої сталі в умовах терморегуляції. Ферментацію починають на наступний день після віджимання і триває вона від 5 до 7 днів; мацерація на шкірці триває близько 8-12 днів. Молоді вина проходять яблучно-молочну ферментацію, після чого їх витримують у великих дубових бочках близько року. Після купажування вину дають «відпочити» в пляшках ще 8 місяців.
Подавати вино рекомендується з ситним супом і пастою, печенею, тушкованим і смаженим м'ясом, сирами.