Chardonnay Leon de Tarapaca, Tarapaca
Leon de Tarapaca Chardonnay - свіже гармонійне чилійське вино з винограду сорту Шардоне, що добре відображає типові сортові характеристики, зі свіжими нотками тропічних фруктів. Вино виробляється знаковою компанією на винному ринку Чилі Vina Tarapaca, розташованої в центрі традиційної та престижної виноробної зони країни – Долині Майпо.
Для створення Leon de Tarapaca Chardonnay використовують виноград Шардоне, зібраний з різних виноградників долини Майпо та Куріко у центральній частині Чилі. Збір врожаю традиційно проходить вночі, щоб запобігти окисленню та втраті ароматів. Ретельно відсортований виноград швидко пресується, після декантування сусло ферментується за температури від 12°C до 14°C, що сприяє збереженню свіжості та фруктовості. Спиртове бродіння проводиться в баках з нержавіючої сталі і лише частково в контакті з дубом, це надає вину чудову підмогу для розвитку насиченості та ще більш цікавих фруктових тонів. Вино Leon de Tarapaca Chardonnay вживається молодим, бажано в найближчі 2-3 роки.
Смак вина м'який, повний, вершковий, бархатистий, добре збалансований, з освіжаючою кислотністю та довгим фруктовим післясмаком.
Аромат насичений, стійкий, освіжаючий, з нюансами тостів та екзотичних фруктів. Колір світло-солом'яний з жовтими і зеленими відблисками.
Вино підходить для щоденного вживання, прекрасний аперитив, відмінно поєднується з м'ясом птиці, морепродуктами, пастою, пряною індійською кухнею; рекомендована температура подачі 8-10°С.