Italicus Rosolio di Bergamotto
Italicus – це італійський цитрусовий лікер, зроблений з апельсинів бергамота, створений барменом Джузеппе Галло, який віддає данину класичній категорії розоліо (лікер, отриманий із пелюсток троянд). Лікер створений на основі знайденого старовинного рецепта, записаного в 1850-х роках у Турині, коли він був на піку популярності. Пропорції всіх компонентів та особливості виробництва тримаються у секреті. Ключовим інгредієнтом є апельсини бергамота, вони походять з Калабрії. В ароматі ніжні цитрусові тони є багато впливу пелюсток троянди, під ними є трав`яні властивості розмарину, але найбільше говорять тут квіти. Смак пропонує досить солодке, але трохи маслянисте відчуття. Одне з кращих поєднань - Italicus Rosolio di Bergamotto і просекко, у пропорції 50/50, з льодом і 3 оливками на шпажці.