Mortlach Connoisseurs Choice 1987, Gordon & MacPhail

47000.00 грн.

Mortlach - перша з 7 знаменитих винокурень Дафтауна, яку заснував 1823 року Джеймс Фіндлатер. Колись господарі Mortlach конфліктували через джерело води з вискокурнею Dufftown, але на сьогоднішній день проблема вирішилася: обидва
заводи належать одній компанії - Diageo. Вода - один із ключових компонентів у виробництві віскі, варто згадати Parkmor, що стоїть неподалік, яка була закрита через проблеми з джерелом води. За свою історію винокурня Мортлах багаторазово міняла власників: у 1824-му ними були Дональд Макінтош і Олександр Гордон; 1831 року Джон Робертсон за 270 фунтів купив винокурню; 1832 рік - A.&T.Gregory; 1837 рік - James і John Grant, хлопці з Aberlour; 1842 рік - Джон Олександр Гордон і брати Грант; 1853 - Джордж Коуї, з 1867 року, після смерті Джона Олександра Гордона, Коуї стає єдиним власником винокурні. З 1895 року Джордж Коуї молодший приєднується до компанії. 1923 - John Walker & Sons. За часів Джона Гордона (1860-ті) віскі відмінно продавався в містах Леїс і Глазго під назвою "The Real John Gordon". Випущені дистилерією віскі: 1996 - Mortlach 1978 (20 years) представлений як Rare Malt, 2004-ий реліз Mortlach 1971 (32 роки витримки) бочкової міцності, 2009-ий реліз Mortlach 1997 single cask в Managers Choice range, 16 years old Flora & Fauna. У компанії є особливий віскі від ботлера Gordon & MacPhail - Mortlach 70 YO (46,10% алк), один з найдорожчих у світі (продається за ціною 10 тис фунтів і більше), випущений в обмеженій кількості (54 великі та 162 маленькі пляшки). Обсяг виробництва віскі на рік становить 3,8 млн л. На складах зберігається 9000 бочок. Практично всі спирти йдуть на виробництво блендів (Johnnie Walker Black Label, John Barr та інші). Виробництво обладнане 12-ти тонним заторним чаном системи Lauter і шістьма бродильними чанами, зробленими з модрини, кожен об'ємом 90,000 літрів, але заповненими лише на 55,000 літрів сусла; 6 кубами різних розмірів: три куба для перегонки браги і три куби для отримання готового спирту, серед них третя пара використовується для класичної подвійної дистиляції, решта - для потрійної перегонки. Система роботи кубів полягає в такому: брагу переганяють у кубах № 1 і № 2, у наступних 2 кубах уже отримують готовий спирт, потім в одному з них (назва куба Wee Witchie) спирт передестилюється двічі. Виробництво на віскі унікальне: 1) для конденсації досі застосовують змійовики, що дають можливість отримувати важчий, але чудовий спирт; 2) на Mortlach практикують тривалішу ферментацію - 60 годин у традиційних шотландських модринових діжках. Інші ж винокурні використовують орегонську сосну, а Aberfeldy - сибірську модрину; 3) перегінні куби на дистилерії працюють не парами, як скрізь, а окремо.

АРТИКУЛ:
54260
ВИРОБНИК:
Mortlach
КАТЕГОРІЯ:
Віскі